platansEls arbres monumentals i singulars són un patrimoni natural, cultural i històric del terme de Begues i dels seus habitants. Aquests arbres, així com les formacions vegetals i arbredes d’intères natural, són un recurs ecològic i científic important pel medi i la societat, i cal que siguin considerats de manera comunitària com a elements a preservar a causa de la seva naturalitat i el seu valor sentimental, conservats com un bé patrimonial de generació en generació pels propis propietaris forestals.

pi grosNo existeix un inventari exhaustiu dels arbres i de les arbredes d’interès, singulars per a la seva bellesa, alçària, form, edat, raresa, etc. a Begues, tot i que tenim un arbre monumental catalogat per la Generalitat: l’Alzina de Puigmoltó.

begues 10També hi ha una serie d’ arbres i arbredes d’interès local que recull el Mapa del Patrimoni Cultural de Begues (DIBA), sobre els que l’ Ajuntament ha configurat un pla especial de protecció. Entre els més coneguts i significatius hi ha els següents: els plàtans de la carretera de Begues a Gavà, l’Alzina de la Plaça de Camil Riu, l’Alzina de Cal Martí, Pi Gros, el Roure de Mas Ferrer, Els 31 pins, la pineda i alzinar del Mas de Puigmoltó, el Lledoner del Mas Trabal i el Pi bifurcat del torrent de La Clota.

camil riu

Text i imatges: Eusebi Sánchez Rivas

Anuncis